Zou Californië zijn eigen crypto-land kunnen worden?

Calexit‘ is nu een crypto-vriendelijk onafhankelijkheidsinitiatief.

Een door Brexit geïnspireerd plan wil van Californië een eigen natie maken, los van de VS. De mensen achter het plan zijn nu op zoek naar cryptocurrencies als de financiële ruggengraat van de voorgestelde natie.

De beweging wordt „Ja Californië“ genoemd, hoewel het beter bekend staat als de „Calexit-beweging“. De groep heeft onlangs een Blockchain expert genaamd Alastair Caithness aangesteld om te analyseren hoe een economie gebaseerd op digitale activa zoals Bitcoin (BTC) kan worden gebruikt om een universeel basisinkomen, of UBI, te garanderen voor burgers.

Caithness prees het idee van een toekomstige op crypto gebaseerde economie, waarvan hij gelooft dat deze „een niveau van gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs en een vorm van basisinkomen“ zou kunnen financieren op een schaal die nog nooit eerder is vertoond. Hij ging verder met te zeggen dat Californiërs „moeite hebben gehad om economische vrijheid te bereiken“ onder het financiële systeem dat door de federale regering van de VS is ingesteld.

De Schots-nationale Caithness, die in San Diego woont, verklaarde ook dat mensen die in land en onroerend goed investeren door middel van cryptotransacties de voorgestelde invoering van het Universele Basisinkomen kunnen helpen stimuleren.

Marcus Ruiz Evans, ja de president van Californië, pleit ook voor deze onafhankelijkheidsmaatregelen. Hij beweert dat Californië de „vijfde grootste economie ter wereld“ is, en prees het advies van Caithness om Bitcoin Loophole te adopteren, waarin hij stelt dat „mensen hulp nodig hebben, vooral nu, en dat de regering moeite heeft om met iemand te komen“.

Hij ging verder:

„Het is ook goed dat er nu een Schot in Californië woont die betrokken is bij ons project, want het model voor een soeverein Californië is ontwikkeld vanuit het Scottish Independence Referendum.“

Volgens Yes California heeft de staatsregering ingestemd met een publieke petitie in „Calexit“ dit jaar. Ze beweren dat een mogelijk formeel stemproces zou kunnen plaatsvinden tegen 2024.

Het Comité van de Bank- en Financiële Instellingen van de Senaat van Californië heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat tot doel heeft digitale activa te definiëren en hun invloed op de bescherming van de staat en de consument te meten.

Neuer Name

Zurück nach oben