Gråskala stoppar investeringar i Bitcoin och Ethereum Trust

Investeringsförvaltaren Grayscale har stoppat investeringarna i sina Bitcoin- och Ethereum-truster. Kommer flytten att skapa en ny köpmöjlighet?

Förvaltaren för digital tillgångsinvestering Grayscale har stoppat investeringarna i sina Bitcoin- och Ethereum-truster.
Aktier i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) är föremål för en sexmånadersperiod, med aktier som köpts i juni blir fritt omsättningsbara denna vecka.
Stoppet är tillfälligt.
Grayscale har tillfälligt stoppat investeringar i sex av sina trusts, bland annat dess Bitcoin och Ethereum Trust, bara några dagar efter att Bitcoin-priserna bröt 20 000 $ och steg till nya heltidshöjder.

Kapitalförvaltningsföretaget Grayscale accepterar inte längre investeringar i truster som spårar Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin och dess Digital Large Cap Fund.

Stopparna gick på plats när sexmånadersperiod för att sälja nyligen köpta aktier i Bitcoin-fonden, som handlas under symbolen GBTC, upphör.

”Vi är precis vid den tidpunkten under året där de fönstren öppnas. Och då kommer det privata fönstret att vara öppet, säger Corey Law, en talesman för Grayscale, till Decrypt.

GÖR Sällsynta semesternftar

Skapa din egen anpassade 100% unika NFT för dina vänner och familj, eller behåll dem för dig själv. Om du letar efter den perfekta semestergåvan letar du inte längre.

Det har konsekvenser för GBTC-innehavare, men också för Grayscales kryptoköpsstrategi, där köp av digitala tillgångar till ett lägre pris innebär större innehav – och potentiella vinster – för GBTC-investerare.
Andelarna i Bitcoin Trust under tickern GBTC handlas konsekvent till ett högre pris än det underliggande Bitcoin, på grund av köptryck från institutionella investerare med få alternativ för att köpa BTC.

Även med en premie på 30% för att köpa Bitcoin direkt är GBTC-aktier attraktiva för traditionella investerare eftersom de är tillgängliga för köp och handel på befintliga börser och kan bidra till IRA-konton och andra populära pensionsfordon.

Att handla i GBTC eliminerar också den ibland branta inlärningskurvan som följer med att bekanta sig med att överföra, hålla och hantera digitala tillgångar i inbyggda blockchainbaserade plånböcker eller smarta kontrakt.

Det kan finnas en annan fördel med gråskala för att stoppa acceptansen av nya GBTC-investeringar. köpa Bitcoin till ett lägre pris. Ben Lily från Jarvis Labs noterade att stoppet sammanfaller med slutet av en obligatorisk sexmånaders låsning av GBTC-aktier som köptes i juni 2020.

Aktier som köpts vid den tiden kan nu säljas på den öppna marknaden till icke-ackrediterade investerare som inte kan investera i Grayscales Bitcoin Fund på förhand, vilket sätter priset på GBTC nedåt. Och eftersom Grayscales Bitcoin-innehav är så stort – nu upp till mer än 11 ​​miljarder dollar – kan det nedåtgående trycket också överföras till råa Bitcoin-priser.

Om Lilys scenario går ut kan det vara betydligt billigare att köpa Bitcoin för Grayscales fond än innan försäljningen började och resultera i fler Bitcoin-köp för alla investerare. Och eftersom Bitcoin tenderar att leda prisrörelserna för andra tillgångar som ETH, betyder lägre BTC-priser också lägre Ethereum-priser.

Grayscale har köpt mer än 161 000 Bitcoin sedan juni 2020 och har pausat investeringar tidigare när lock-ups löpte ut, så det är osannolikt att flytten representerar en förändring av strategin, eller att ackrediterade investerare kommer att blockeras ur Bitcoin Trust under mycket lång tid . Och om prisförutsägelser spelar ut kan dessa investerare köpa doppet tack vare smart investeringshantering från Grayscale.

Neuer Name

Zurück nach oben