Finansiella företag som Visa ser digitala tillgångar i ett mer positivt ljus

Det ser ut som betalningsföretag som Visa , Mastercard och PayPal sjunger en annorlunda – och mer positiv – melodi när det gäller kryptokurser .

Företag som Visa har ett hjärtskifte

Tidigare har nämnda företag och kryptokurser inte alltid kommit överens. Skälen är breda och varierande, varav en stor är att många digitala tillgångar inte har förtjänat det förtroende som andra betalningsplattformar har fått. Till exempel har kreditkort bevisligen bevisat sig genom åren. De har ersatt kontanter på ett sätt och ger dem en bekvämlighet och betalningsförmåga som en gång skulle utgifterna visa sig vara för svåra för vissa individer att hantera alla på en gång.

Bitcoin och andra kryptokurser har inte nödvändigtvis testats eftersom de sällan – om någonsin – används som betalningsverktyg för varor och tjänster. Väldigt få butiker accepterar cryptocurrencies som betalningsmedel, och utöver detta är utrymmet belastat med bedrägerier , bedrägerier och annan skadlig aktivitet som utan tvekan har satt en fläck på branschens ständigt anpassande rykte.

Således verkade det som om många finansiella företag inte var villiga att acceptera crypto som framtidens väg, även om detta verkar förändras. Det har visat sig under de senaste åren att digitala valutor kan ha ett sätt att gå innan de ses som mainstream, men de har fastställt att de är här för att stanna, och företag som PayPal och Bitcoin Future har inget annat val än att acceptera detta och ändra deras ståndpunkt i enlighet därmed.

I ett nyligt blogginlägg förklarade Visa:

Begreppet digital valuta – eller en digital version av kontanter som kontrolleras av en privat nyckel – skapades för mer än ett decennium sedan, med lanseringen av bitcoin . Vi tror att digitala valutor har potential att utöka värdet på digitala betalningar till ett större antal människor och platser. Som sådan vill vi hjälpa till med att forma och stödja den roll de spelar i pengarnas framtid.

Det som är spännande med det växande förhållandet mellan kreditkortsföretag och digitala valutor är att enheterna i fråga inte kunde vara annorlunda. Till exempel är kreditkort centraliserade. Det är verktyg som utfärdas av finansföretag som registrerar information om dig och transaktionerna själva varje gång de används för att göra inköp.

Bitcoin och crypto, å andra sidan, är utformade för att vara decentraliserade tillgångar och ge användare mer kontroll över deras information, hur den används och vad det är de spenderar sina pengar på, så det är intressant att båda enheterna skulle samlas i sådana ett sätt.

Arbetar för att bygga en bättre framtid

Mastercard verkställande direktör Raj Dhamodharan säger:

Cryptocurrency marknaden fortsätter att mogna, och Mastercard driver den framåt, skapar säkra och säkra upplevelser för konsumenter och företag i dagens digitala ekonomi.

Neuer Name

Zurück nach oben